Close
Type at least 1 character to search
Back to top

GEDENKBEELDEN

MONUMENT VOOR TWEE GELIEFDEN

Portugees marmer
2.20 x 1.25 x 0.30 m

Wat deze opdracht bijzonder maakte is de kennismaking met opdrachtgever Frank. Een krachtige, energieke man wiens grote liefde is overleden. In gesprekken over Mieke, met hun twee dochters en hemzelf  ben ik een luisterend oor. Het maakt me nederig en dankbaar om dit te mogen doen. Misschien is dit wel het belangrijkste wat ik kan doen als kunstenaar.

Frank wilde een monument voor zijn grote liefde Mieke. Hij viel op mijn Monument voor twee geliefden en hoewel ik niet hetzelfde beeld ging maken wilde hij toch graag de titel gebruiken. Mieke’s schildering van zonnebloemen in rood en geel heb ik vertaald in steen.

GEDENKBEELD VOOR SEYD

Portugees en Guatemal marmer
1,20 x 1,10 x 0,20 m

Op de begraafplaats in St.Anna Parochie waren 7 ongemarkeerde graven van asielzoekers. Zeven Memento-leden boden aan een beeld te maken voor een graf. Mijn asielzoeker heet Seyd Rasool Mavali, hij is 32 jaar geworden. Verder weet ik niks van hem. Ja, hij vluchtte uit zijn eigen land en kwam hier op zoek naar veiligheid. Ik vrees dat hij die ook hier niet gevonden heeft. Ik wens hem liefde toe. In het Arabisch.

.

PADDESTOEL VOOR ISA-LYNN

Diverse marmersoorten en onyx
0.65 x 0.75 x 0.10 m
Isa-Lynn is maar zeven dagen oud geworden. Haar rol in het gezin was er niet minder om. De paddestoel die haar zusje zo bewondert bevat belangrijke elementen die Isa-Lynn kenmerken en waar haar zusjes en broer mee kunnen spelen: een ster, een hart en een vis.

DUBBEL MONUMENT VOOR DAVE

Aurora rosa en hardstenen stoepranden
1.36 x 1.36 x 1.36 m

Op zijn elfde is Dave overleden aan een zeldzame hartziekte.
Op verzoek van zijn ouders heb ik een verwant beeld gemaakt voor in de tuin waar zijn broertje en zusje spelen. Zo blijft Dave onderdeel van hun leven.