Close
Type at least 1 character to search
Back to top

KIDS-ART-PARK

KIDS-ART-PARK

Het idee voor kunst projecten met kids ontstond toen bekend werd in een onderzoek dat kinderen in het basisonderwijs vanaf 8 jaar al niet meer beschikken over hun vrije fantasie. Dat leek eeuwig zonde!

Kids-Art-Park is bedacht om kinderen op een jonge leeftijd vertrouwd te maken met kunst en kunstenaars en vooral om hun het spoor van hun fantasie te laten volgen. Bouw je eigen wereld, Luchtkastelen van Beton en Winterkijkdoos…… zijn titels van onderdelen van het Kids-Art-Park programma die spreken tot de verbeelding. Het beperkte wereldje van tekenen op een A4 en binnen de lijnen kleuren, wordt ingeruild door oneindige mogelijkheden en eens lekker uit je dak te gaan.

Dat begint met één van de drie regels die Kids-Art-Park rijk is: ALLES MAG! De kunstenaars zijn de assistenten van de kids en helpen hun ideeën uit te voeren. Maar dat mag alleen als het kind er om vraagt. Er is ook een technische staf die het gereedschap uitgeeft en uitlegt hoe iets werkt, als daarom gevraagd wordt. Er zijn geen ouders toegestaan op het speelterrein tijdens het programma. Ouders willen goedbedoeld vaak helpen en ideeën aanreiken, zeggen hoe het moet en hoe het hoort. Wij proberen kids dat zelf te laten bedenken, zeggen niks tenzij iets gevaarlijk is. Als ze eerst een tijdje moeten denken, dan is dat helemaal niet erg. Als ze iets heel anders willen doen dan wordt er gekeken of daar ruimte voor is.

Een hoofd voorwaarde voor een KAP is dat er veel ruimte is en dat er lekker gekliederd mag worden. En veeeeeel spullen om mee te experimenteren en grote ideeën mee vorm te geven. Hoe gekker hoe beter. Kids-Art-Park kent 23 edities (tot en met 2019) waarvan er twee hebben plaats gevonden in Vietnam Vietnam op uitnodiging van het Medisch Committee Nederland – Vietnam