Close
Type at least 1 character to search
Back to top

SOPHIE’S PALACE

SOPHIE’S PALACE, CATHARIJNESINGEL  (1995) 

Het Farmaceutisch Laboratorium aan de Catharijnesingel werd aangeboden voor niets door de gemeente Utrecht voor 1 jaar. In het pand zelf waren de ruimtes zo groot dat de stookkosten alleen al onbetaalbaar zouden zijn voor een kunstenaar. Ik heb ervoor gekozen van dit pand onze eerste manifestatieplek te maken. De grote ruimtes leenden zich uitstekend voor exposities, performances, een eetcafé, theaterzaal en een discotheek. Andere gebouwen in het complex werden gebruikt als woon-en werkruimtes, wat maakte dat we een maandelijks een budget hadden voor projecten.

De huur van de woon/werkplekken en de horeca werden gebruikt om de manifestaties financieel mogelijk te maken. Zonder de inzet van heel veel kunstenaars was Sophie’s Palace niet mogelijk geweest. De manifestaties die in dit jaar o.a. plaatsvonden zijn:

De eerste Boulevard D’Unica, Classics-4-Kids, KunstKleurRijk (een 3-dagen durende presentatie van de amateur zang-, dans- en muziekgezelschappen die Utrecht rijk was), van Mond tot Mond (een estafette expo), A Matter of Memory (Kunst en Gedenken), Gedroomde Gedichten, (uitgave van een gedichtenbundel met expo hier om heen) om maar niet te spreken van de discotheek De Sociëteit, het eetcafé Het Koninkrijk en vele performances, acts en optredens.